Мозочен удар - Што е тоа, Симптоми, Причини, Последици,...?
Болести

Што е мозочен удар?

Мозочен удар (stroke) претставува изумирање на клетките во мозокот поради намален или целосен прекин на доток на крв. Тој резултира со нефункционирање на дел од

Read More »
X