Што е Метаболизам?
Физиологија

Што е метаболизам?

Честопати го слушаме поимот метаболизам, како и “брз метаболизам“ или “бавен метаболизам“, но малкумина ја  разбираат нивната суштина! Метаболизмот претставува систем (сложен процес) од повеќе

Read More »
Глутамин - Што е тоа и какво дејство има овој суплемент?
Суплементација

L-Glutamine

L-Glutamine е условно есенцијална амино киселина. Ова значи дека покрај внесот на глутамин амино киселината преку исхраната, истата може да се синтетизира (создаде) и во

Read More »
X