Шеќерна болест или Дијабетес (Хипергликемија) - Што е тоа?
Болести

Шеќерна болест или Дијабетес – Што е тоа?

Една од честите болести со кои се соочува човештвото е шеќерната болест или дијабетес. Дијабетесот претставува трајно зголемување на нивото (концентрацијата) на шеќерот во крвта

Read More »
X