Ultimate Nutrition, L-Glutamine Powder, Micronized Fermapure L-Glutamine, Glutapure (Unflavoured, 1000 g – 200 serv x 5 g)

2,800 ден

Out of stock


Научните истражувања покажуваат дека глутаминот може да биде најмоќен и најпотентен природен градител на мускули. Преку 50 % од аминокиселинскиот базен во мускулите е составен од глутаминот. Со користење на глутамин се зголемува синтезата на протеините а се намалува нивото на разградување.

Резултатот е, повеќе чиста мускулна маса. Ако нивото на глутамин во телото е низок, тогаш телото позајмува од мускулите. Резултатот е губење на мускулна маса, телото влегува во катаболичка фаза, и почнува да се јаде само себе. Глутаминот ја чува водата во мускулите и ја спречува дехидрацијата на ќелиите. Глутаминот на Ultimate Nutrition е од највисока класа, микронизиран, што гарантира најголема апсорпција и искористливост.

Чистотата и квалитетот на глутаминот е потврден со FERMAPUREтехнологијата, што значи дека е добиен со природна ферментација и не е вештачки и непрочистен, исто така третиран е со HPLC методата за дополнително потврдување на врвниот квалитет.

X