Sale!

Ultimate Nutrition, Estrogen/Androgen Booster, DHEA (100 caps x 100 mg)

Original price was: 2,500 ден.Current price is: 1,990 ден.

Out of stock

ДХЕА е адренален прекурсор-претходник на природните хормони кои што се ствараат во организмот: тестостерон, андростерон и естроген. Со неговото излегување предизвика револуција во однос на продолжувањето на младоста и животниот век, подобрување на општата состојба на организмот и квалитетот на животот. Исражувањата покажаа дека ДХЕА управува со машките хормони постигнувајќи добри резултати кај средновечни и постари испитаници, но и кај помлади кои што се бават со бодибилдинг и имаат за цел да ја зголемат чистата мускулна маса со природно подигање на нивото на тестостеронот.
Враќањето на нивото на ДХЕА на рамниште на триесетгодишници, драстично ја подобри психичката и физичката состојба кај мажи и жени постари од 45 години, а тоа подразбира: зголемување на енергетското ниво, зацврснување на мускулатурата, намалување на телесните масти, подобрување на концентрацијата и имунитетот, подобрување на либидото, намалување на болки во коски и зглобови. Потполно е безбеден , дури и во поголеми дози. Повеќе од 50% од хормоните кои се произведуваат кај возрасните мажи и повеќе од 75% кај жените т. е. сите 100% после менопауза, се создаваат од ДХЕА.
Затоа, ДХЕА не се препорачува само на спортисти за подобрување на мускулатурата туку и на возрасни мажи за освежување и подмладување на телото, исто така и на жени во пред и пост-менопаузниот период.
За машки особи кој што се бават со бодибилдинг се препорачува во комбинација со Трибулус Терестрис.
Не се препорачува на особи со канцерогени состојби.

X