Ultimate Nutrition, Creatine Powder, 100% Micronized Creatine Monohydrate (Unflavoured, 120 g – 24 serv x 5 g)

300 ден

Out of stock

Creatine Monohydrate – platinum series, платинска серија, спаѓа во групата на најчисти и најквалитетни микронизирани креатин монохидрати во светот. За неговото производство користена е најнова технологија, која што дава најчиста супстанца ослободена од сите токсини кои настануваат за време на произведувањето на креатинот.

Како резултат на овој процес на производство, се добива најдобриот квалитет достапен на пазарот денес. Оваа технологија ги надминува сите стандарди кои што постојат денес а се однесуваат на чистотата и квалитетот на супстанцата. Креатинот најверојатно е најпознатиот препарат на пазарот на спортските додатоци. Спортистите многу го ценат бидејќи силно и брзо делува на зголемување на силата, мускулната маса и експлозивноста. Креатинот се користи во сите спортови. Спортистите кои што го користат потешко се заморуваат и многу побрзо се опоравуваат од физичките активности и напорните тренинзи.

Кога ќе стигне во мускулите, креатинот спремен е да го дополнува адено-зинтрифосфатот (ATP) основниот извор на енергија. Creatine Monohydrate на Ultimate Nutrition спаѓа во групата на микронизирани креатини што значи дека има максимална искористливост во мускулите Т.Е. Неколку пати повеќе од обичен немикронизиран креатин.

Важна напомена: разликата помеѓу чистиот и микронизиран креатин и нечистиот па дури и токсичен креатин, скоро е невозможно да се утврди по вкус или со голо око. Морате да бидете внимателни и крајно информирани.

Креатинот на Ultimate Nutrition е 100% креатин монохидрат микронизиран, патентиран и заштитен кај: United States Patent no: 5.719.319. После стандардната HPLC анализа извршено е дополнително и максимално отклонување на спорните и потенцијално штетните супстанции како што се: Creatinine (CRN), Dicyandiamide (DCD), Dihidrotriazine (DHT).
На тој начин се добива најпрочистениот микронизиран креатин монохидрат на светот.

X