QNT Sport, Omega 3 Fatty Acids, 18% EPA + 12% DHA + Vitamin E, Omega 3 Pure EPA & DHA (60 gelcaps – 20 serv x 1500 mg)

400 ден

Out of stock

Омега 3 од QNT е составен од двe масни киселини (EPA и DHA). Наjвеќе ги има во рибата и двете се од суштинско значење за регулирање на различни функции во рамките на човечкото тело. Заедно со витамини и минерали, Омега 3 помага во спречување на кардиоваскуларни заболувања, го намалува лошиот холестерол, се бори против стресот и го поддржува имунолошкиот систем.
Препорачаните дози од EPA и DHA не е лесно да се добијат од модерните диети,поради ова Омега 3 е навистина совршен придружник во здравата исхрана.Омега 3 е препарат кој многу благотворно влијае на срцето. На истражувањето спроведено на 11 323 пациенти кои преживеале инфаркт утврдено е дека рибиното масло ја смалува можноста за повторен срцев удар. Научниците првите позитивни резултати ги откриле после 90 дена од испитувањето. Со тоа е одбранета тезата дека рибиното масло го смалува ризикот од смртоносна аритмија и испрекинато работење на срцето, исто така рибиното масло го зголемува нивото на добриот холестерол, оној кој што ги симнува масните наслаги од ѕидовите на крвните садови и на тој начин овозможува непречен проток на крвта и смалување на триглицеридите. После овие резултати Американската Здравствена Асоцијација ги советува сите кои имаат срцеви потешкотии или некој од фамилијата ако имал проблем со срцето, да јадат риба два или повеќе пати неделно, или секојдневно да земаат рибино масло во капсули.

X