Dymatize, L-Glutamine Powder, Glutamine Micronized (300 g – 66 serv x 4.5 g)

890 ден

Out of stock

По тежинскиот тренинг, метаболизмот останува на високо ниво со што се овозможува стимулација за изградба на мускулниот протеин. Амино киселините се градежни блокови на протеините. Најзастапена аминокиселина во слободна форма во човековото мускулно ткиво е Л-Глутаминот – протеиногена аминокиселина.

Л-Глутаминот се смета за еден од најосновните суплементи во спортот и фитнесот и многу често се користи по секој тренинг. Dymatize® GLUTAMINE MICRONIZED содржи 100% Л-Глутамин! Поради тоа што е без вкус, Dymatize® GLUTAMINE MICRONIZED прашокот може лесно да се додаде во вашиот омилен пијалок и има извонредна растворливост преку микронизацијата!

  • Содржи 4,5 гр високо квалитетен Л-Глутамин во сервирање
  • Л-ГЛутаминот е најзастапена аминокиселина во слободна форма во мускулните ткива
  • Без вкус
  • Без глутен и без лактоза
  • Без банирани супстанции тестирано од “Informed-Sport” for athletes’ гаранција за продукт со највисок квалитет
НУТРИТИВНИ ФАКТИ
per 100g per portion (4,5g*) per 2 portions (9,0g*)
Energy kJ (kcal) 1700 (400) 77 (18) 153 (36)
Fat 0 g 0 g 0 g
of which saturates 0 g 0 g 0 g
Carbohydrate 0 g 0 g 0 g
of which sugars 0 g 0 g 0 g
Protein 0 g 0 g 0 g
Salt 0 g 0 g   0 g
L-Glutamine 100 g 4,5 g 9,0 g
СОСТОЈКИ
Л-Глутамин.
ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
  • Максимум 2 сервирања на ден, по секој тренинг
  • Помешајте едно сервирање ( 4,5 гр дозерка) во вода или вашиот омилен пијалок, по секој тренинг

Сите Dymatize продукти кои го содржат Informed-Sport сертификатот се тестирани за банирани супстанции од world-class sports анти-допинг лабораторијата LGC. 
 Во адиција, Informed-Sport гарантира дека сите продукти се произведени по високи стандарди и се безбедни за употреба за сите атлети.

X