Sale!

Ultimate Nutrition, Estrogen/Androgen Booster, DHEA (100 caps x 25 mg)

890 ден

Out of stock

ДХЕА е адренален прекурсор-претходник на природните хормони кои што се ствараат во организмот: тестостерон, андростерон и естроген. Со неговото излегување предизвика револуција во однос на продолжувањето на младоста и животниот век, подобрување на општата состојба на организмот и квалитетот на животот. Исражувањата покажаа дека ДХЕА управува со машките хормони постигнувајќи добри резултати кај средновечни и постари испитаници, но и кај помлади кои што се бават со бодибилдинг и имаат за цел да ја зголемат чистата мускулна маса со природно подигање на нивото на тестостеронот.
Враќањето на нивото на ДХЕА на рамниште на триесетгодишници, драстично ја подобри психичката и физичката состојба кај мажи и жени постари од 45 години, а тоа подразбира: зголемување на енергетското ниво, зацврснување на мускулатурата, намалување на телесните масти, подобрување на концентрацијата и имунитетот, подобрување на либидото, намалување на болки во коски и зглобови. Потполно е безбеден , дури и во поголеми дози. Повеќе од 50% од хормоните кои се произведуваат кај возрасните мажи и повеќе од 75% кај жените т. е. сите 100% после менопауза, се создаваат од ДХЕА.
Затоа, ДХЕА не се препорачува само на спортисти за подобрување на мускулатурата туку и на возрасни мажи за освежување и подмладување на телото, исто така и на жени во пред и пост-менопаузниот период.
За машки особи кој што се бават со бодибилдинг се препорачува во комбинација со Трибулус Терестрис.
Не се препорачува на особи со канцерогени состојби.

Select your currency
MKD Macedonian denar
X