Ultimate Nutrition, GH/NO Booster, L-Arginine, Arginine Power (100 caps x 800 mg)

1,250 ден

Out of stock

Description

Аргинин е условно есенцијална аминокиселина која е потребна за нормален раст на мускулите, а кај децата за раст на коските. Аргининот ја подобрува функцијата на имунолошкиот систем, зараснување на рани и учествува во метаболизмот на протеините и мастите.

Неопходен е во продукцијата на хормонот за раст, го снижува холестеролот, го појачува бројот на сперматозоиди, го потпомага создавањето на колаген, ги штити ќелиите и го успорува процесот на стареење. Исто така ја игра улогата на прекурсор за nitrikoxid – супстанца која го помага правилното функционирање на кардиоваскуларниот, нервниот и имунолошкиот систем.

Во раните трисетти години телото скоро во целост престанува да го произведува. Спортистите користат аргинин заради неговото влијание на зголемување на хормонот за раст. Аргиниот е неопходен во терапиите против стерилитет затоа што тој е најзастапена состојка во семената течност.

За употреба кај деца поради можно зголемување на растот потребна е консултација со доктор.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ultimate Nutrition, GH/NO Booster, L-Arginine, Arginine Power (100 caps x 800 mg)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency
MKD Macedonian denar
X