L Glutamine (250 g)

650 ден

Out of stock

Description

Главни предности:

 

  • Полу-есенцијална амино-киселина
  • 100% L-Глутамин во прав
  • Лесно се раствара во вода или други додатоци

 

  • Што е L-Glutamine?

Глутаминот е амино-киселина од витално значење за секој мускул во телото и е една од најважните за формирање на протеини што го одржуваат и обновуваат ткивото. Глутаминот се наоѓа во различни количини во месото и рибата, како и во мали количини во зеленчукот.

 

  • Кои се придобивките од L-Glutamine?

Глутаминот е полу-есенцијална амино-киселина што телото ја произведува во мали количини. Сепак, поголемиот дел треба да се внесе преку исхраната, што можете да го направите преку L-Глутамин амино-киселините.

 

  • Кој може да го користи L-Glutamine?

Глутаминот е за сите кои се вклучени во долгорочен физички тренинг, каде што точниот баланс на амино-киселини е од суштинско значење. На телото му се потребни правилните хранливи материи за да може да се развива правилно, без разлика дали тие се земаат преку храна или додатоци во исхраната. L-Глутаминот е исто така погоден и за вегетаријанци.

 

  • Начин на употреба:

По 5гр. 1-3 пати на ден. L-Глутаминот може да се конзумира во текот на целиот ден, но најкорисно е наутро, пред и после тренинг и пред спиење. Може да се раствара со вода или сок.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “L Glutamine (250 g)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency
MKD Macedonian denar
X