Combat 100% Whey (2,27 kg)

4,000 ден

Out of stock

Description

COMBAT 100% WHEY е ниско-јагленохидратен, високо протеински, со одличен вкус, минимални масти и ниско ниво на натриум, кој обезбедува брзо разложување на протеинот за изградба и одржување на густа мускулна маса.

COMBAT 100% WHEY е комбинација на два од најбрзо сварливите, најефикасните и најчистите извори на протеини кои се достапни: протеински изолат од сурутка и веј протеинов концентрат. Веј протеинот има најголема биорасположивост помеѓу протеините (протеин кој содржи комплетен профил на сите 9 есенцијални амино киселини) и исто така, има највисока стапка на абсорпција од било кој друг вид на протеин. Протеински изолат од сурутка е концентриран протеин од сурутка, “изолирана” молекула од која се отстранети сите нечистотии како што се масти и шеќери. Овој процес, пак ја намалува големината на молекулата со што телото многу полесно го абсорбира и побрзо се вари во стомакот. Покрај тоа, COMBAT 100% WHEY е содржи многу ниско количество на натриум, односно во 1 мерица има само 65mg. Со ова се намалува ризикот од вишокот на задржување на водата, што дополнително ви осигурува дека протеинот што ќе го внесете ќе биде наменет повеќе за градење на квалитетна мускулна маса.

Употреба:
Измешајте 1 доза (мерица) во 250-300 мл. вода, испијте ја околу 30-40 мин. пред тренинг и уште 1 мерица испијте околу 30-40 мин. после тренинг. Се конзумираат од 1-3 дози дневно.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Combat 100% Whey (2,27 kg)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency
MKD Macedonian denar
X