BCAA Xplode Powder (500 g)

1,390 ден

Out of stock

Description

BCAA Xplode® е производ кој конечно ќе ги оствари вашите очекувања! Прекрасни вкусови: лимон, портокал, ананас, јагода, овошен пунч и кока кола, како и совршена растворливост која се должи на високо квалитетните, микронизирани, фармацевтски БЦАА аминокиселини. Поради тоа амино киселините од BCAA Xplode™ се апсорбираат невообичаено брзо и се веднаш достапни за анаболичните и енергетските процеси.

ПОЧУВСТВУВАЈТЕ ЈА ЕКСПЛОЗИЈАТА ОД АНАБОЛИЧНАТА ЕНЕРГИЈА КОЈА ЌЕ ГИ РАСПРСНЕ ВАШИТЕ МУСКУЛИ! ПОБРЗА РЕГЕНЕРАЦИЈА, ПОИНТЕНЗИВНО СОЗДАВАЊЕ НА НОВИ ПРОТЕИНИ И ЧИСТА МУСКУЛНА МАСА !

BCAA Xplode® е екстремна доза – 6000 мг од најчистите кристални БЦАА аминокиселини во една порција – што е апсолутен рекорд!

БЦАА амино киселините се основни состојки на мускулите, кои што надоместуваат речиси 40% од нивната сува маса! BCAA Xplode® се незаменливи анаболични градливи материи кои ќе ви помогнат да изградите мускули цврсти како камен. Слободните форми на БЦАА амино киселините веднаш се апсорбираат во крвниот систем бидејќи не мора да го поминуваат дигестивниот процес, за разлика од протеините од храната. Поради тоа, веднаш по консумирањето тие одат таму каде што се најпотребни – мускулното ткиво. БЦАА во мускулите ги засилуваат анаболичните процеси, ја забрзуваат синтезата на протеините и помагаат во брза регенерација по вежбањето и градење на чиста мускулна маса.

ЗАБОРАВЕТЕ НА КАТАБОЛИЗМОТ! НЕМА ДА ОСТАНАТ ТРАГИ ОД КАТАБОЛИЗМОТ! ПОВЕЌЕ ЕНЕРГИЈА ЗА ВЕЖБАЊЕ! ПОМАЛ ЗАМОР! ЦЕЛОСНА ЗАШТИТА!

BCAA Xplode® не е само совршена градлива материја – тој содржи аминокиселини кои, ако се консумираат пред физичкиот напор, ќе ги заштитат вашите мускули од катаболизам. За време на интензивни физички вежби се прави огромна штета врз мускулното ткиво и протеинот кој што се ослободува како резултат на катаболичко ензимско дејство се согорува за енергетски цели, кога нема енергија од глукозата. BCAA Xplode® ако се консумира пред тренингот го заштитува мускулниот протеин од распаѓање, бидејќи аминокиселините од разгранетиот синџир се трансформираат во глукоза во мускулите и во црниот дроб, и можат да се користат како алтернативен извор на енергија. Високото ниво на БЦАА во телото за време на физички тренинг може да предизвика намалено создавање на серонин во мозокот, што значително го намалува и одложува чувството на замор. Ако сакате да вежбате долго и интензивно, но во исто време да ги заштитите вашите мускули од распаѓање, BCAA Xplode® е совршениот производ за вас! За да се зајакне анти-катаболичкиот ефект на препаратот, неговиот состав е збогатен со соодветна количина на Л-глутамин, кој е втората најважна состојка за билдање на мускулите, покрај аминокиселините од разгранетиот синџир.

BCAA Xplode® ОПТИМАЛНИ СОСТОЈКИ ВО ЕДНА ПОРЦИЈА ЗА СИГУРЕН РАСТ!

Тоа е совршен и комплексен производ кој ги содржи неопходните BCAA – Л-леуцин, Л-валин и Л-изолеуцин. Многу е важно секоја аминокиселина да учествува во процесот за да се зголеми ефектот од дејството на БЦАА. BCAA Xplode® содржи 6 гр фармацевтски чисти, микронизирани БЦАА аминокиселини кои што се споени во оптимален сооднос за мускулите 2:1:1. Л-леуцин, Л-валин и Л-изолеуцин комбинирани со Л-глутамин значително го зголемуваат азотниот баланс на телото, што помага да се одржи оптимална средина за анаболичките процеси и достапност на градливи материи од највисок квалитет.

БЦАА брзо навлегуваат во крвниот систем и потоа во мускулите каде што ја забрзуваат синтезата на протеините, и благотворно влијаат на регенерацијата и растот на мускулните влакна. За време на долготрајниот физички напор тие можат да се трансформираат во аланин и потоа во глукоза во црниот дроб, каде што ќе служат како дополнителен извор на енергија и ќе ги штитат мускулните протеини од распаѓање. Високото ниво на БЦАА во крвта предизвикува намалено создавање на серонин во мозокот, што го намалува или одложува чувството на замор.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BCAA Xplode Powder (500 g)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency
MKD Macedonian denar
X