AAKG Xtreme Mega Caps (30 caps)

250 ден

Out of stock

Description

AAKG EXTREME MEGA CAPS – АМИНО КИСЕЛИНА ЗА МАЖИ !

ПРИРОДЕН ЗГОЛЕМУВАЧ НА NITRIC OXIDE !

ВРВЕН КВАЛИТЕТ СО МЕГА ДОЗА ОД 1250 мг AAKG ПО ЕДНА КАПСУЛА !

OLIMP MEGA CAPS® / MEGA CAPSULES® – ПРВИ, ОРИГИНАЛНИ, ЕДИНСТВЕНИ !

AAKG Extreme е во добро асимилирачка аргинин алфа-кетоглутарат (AAКГ) форма, одлична за збогатување на исхрана со Л-аргинин. Аргинин е хранлива состојка од која се направени многу важни биолошки активни супстанции во телото, на пример, азотен оксид (NO). Покрај тоа, аргининот делува како снабдувач на формамидин групата во биосинтезата на креатин.

AAКГ (аргинин алфа -кетоглутарат) е во основа состав на аргинин и алфа-кетоглутарна киселина. Ова е важна состојка во исхраната на еден спортист бидејќи  AAКГ директно влијае на зголемување на силата, издржливоста и мускулниот раст. Дополнување на вашата исхрана со AAКГ го зголемува нивото на азотниот оксид (NO ), што резултира со подобрена перфузија на мускулните клетки, и ја намалува концентрацијата на млечна киселина и амонијак, кои предизвикуваат замор.

AAKG EXTREME MEGA CAPS содржи голема доза на AAКГ, со што поинтензивно ја стимулира синтезата на човечкиот хормон за раст и ги  проширува крвните садови. Исто така, AAКГ ја стимулира потенцијата кај мажите, па затоа е важно не само за изградба на една убава тело, но исто така и за одржување на физичката активност и сексуалното здравје на мажите.

Аргининот е ефикасен активатор на азотен оксид , додаток во исхраната со фармацевстки чист и слободен Л-аргинин со највисок квалитет. Состојбата на технологијата на мега капсулите дозволува во секоја капсула да се додаде најмогу 1500 мг од аргининиот со највисок квалитет. Производот е препорачан за индивидуална прихрана и како додаток на било кој креатински циклус или пак циклус базиран на комплексна формула од креатински снопчиња. Моќта на мега дозата на чистиот Л-аргинин и азотен оксид значи подобро снабдување со крв, пумпање, снабдување со кислород и исхрана како и со снабдубање со помалку киселини на мускулите за време на  вежбање.

Л-Аргинин е хранлива состојка од која се направени многу важни биолошки активни супстанции во телото, како што е азотниот оксид (NO). Тој е основен супстрат во биосинтезата на азотниот оксид (NO), што покажува широк спектар на дејство на ендотелиум на крвните садови, што резултира со нивно проширување и зголемување на протокот на крв низ ткивото. Ова го подобрува снабдувањето со кислород и хранливи материи до мускулите и го зголемува протокот на анаболни хормони кои го стимулираат растот на мускулите. Самото зголемување на циркулацијата во мускулните ткива е директен сигнал за телото да ја зголеми големината и на тој начин индиректно влијае на зголемувањето на мускулното ткиво моќта и издржливоста за време на тренингот. Л-Аргининот дополнително го зголемува и лачењето на хормонот за раст и го зајакнува мускулната анаболна состојба. Исто така, има позитивно влијание врз зголемување на општата отпорност на организмот. Алфа-кетоглутрат(AКГ) го редуцира губитокот на глутамин и другите амино киселини кои се концентрирани во крвта.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “AAKG Xtreme Mega Caps (30 caps)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency
MKD Macedonian denar
X